En studie av elevenes psykososiale miljø

Informasjon

02 - Kunngjøring av konkurranse
Begrenset prosedyre
16.01.2013 10.02 (GMT+01:00)
15.02.2013 12.00 (GMT+01:00)

Innkjøper

Utdanningsdirektoratet Utdanningsdirektoratet
Petter Haagensen Petter Haagensen
Schweigaardsgate 15b
0135 OSLO
Norge
970018131

Dato for innlevering er passert

Kort beskrivelse

Prekvalifisering

Bakgrunn

De siste årene har det vært mye oppmerksomhet knyttet til elevenes læringsmiljø / psykososiale miljø. Det har for eksempel vært gjennomført tilsyn av skolene som viser at de mangler systemer til å handtere mobbeproblematikken på en tilfredsstillende måte.

Oppdragets innhold

Utdanningsdirektoratet utlyser en todelt studie som har som mål å utvikle mer spesifikk kunnskap om læringsmiljøet i grunnopplæringen.

Første del er en uavhengig studie av bruken av antimobbe- og læringsmiljøprogrammer i skolen og eventuelle effekter av slike. I den andre delen ønsker vi forskning som kan gi oss mer kunnskap om relasjonen mellom lærer og elev og mellom elevene. I dette ligger også et ønske om alternative innfallsvinkler for å belyse problematikken rundt krenkelser og mobbing. Oppdragets to deler må ses i sammenheng.

Oppdragets omfang

Oppdraget skal utføres i tidsrommet august 2013 til juni 2015. Total kostnadsramme er 5-7 mill. NOK inkl. mva.

Om utlysningen

Utlysingen er innenfor rammen av «Konkurranse med forhandlinger». Det betyr at Utdanningsdirektoratet er opptatt av at aktuelle leverandører redegjør for sitt teoretiske ståsted og kommer til forhandlingene med en skisse/ulike skisser til design en kan tenke seg å bruke for å løse oppgaven. En vellykket studie vil kunne bli et vesentlig bidrag for det framtidige arbeidet med elevenes læringsmiljø.

 

Mercell Norge AS

Del av Mercell-gruppen, en av Europas ledende leverandører av elektroniske anbudsverktøy og informasjon mellom innkjøpere og leverandører i det profesjonelle markedet.

Kontakt oss

Klikk her for å gå til support

+47 21 01 88 00